Gent biedt dit jaar toffe verblijfsarrangementen en acties aan. Hét ideale moment om een citytrip te boeken en onze stad tot in de kleinste hoekjes te komen ontdekken! Kies een actie die bij je past en plan je stedentrip.

Gent Hotels & Visit Gent

Did you ever hear of Ghent before?

Ontdek alles wat Gent te bieden heeft

Waarom citytrippen in Gent? Gent leeft en is een weekendje weg waard, het is ook een ideale last minute stedentrip. Eigenzinnig Gent ademt geschiedenis en biedt je een boeiende cultuurcocktail tot aan de rand gevuld met trendy en modern stadsleven. Gent is de stad voor levensgenieters, niks moet, alles kan, een stad op mensenmaat. De sympathieke en gastvrije Gentenaren weten wat goed leven is. Laat tijdens je stedentrip je kans niet liggen om het wereldbefaamde meesterwerk het Lam Gods, van de gebroeders Van Eyck, te bewonderen. Écht, Gent is chill, niks moet, alles kan, een stedentrip op mensenmaat. Snuister door de vele bezienswaardigheden van levendig Gent. Je vindt hier een maximum dosis ‘must sees’. Gent verwent je!

  • Cultuur & erfgoed
  • Wandelen, fietsen, varen,...
  • Shopping
  • Ontspanning & sport

  • Ontdek meer dan 400 activieiten en bezienswaardigheden

Beleef Het Lam Gods en breng een bezoek aan Gent, de stad waar Van Eyck zijn wereldberoemde meesterwerk schilderde.

Wie Gent zegt, zegt het Lam Gods. Beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gent is de stad waar Van Eyck zijn wereldberoemde meesterwerk schilderde en waar al zes eeuwen lang miljoenen bezoekers van over de hele wereld het altaarstuk komen bewonderen. De stad viert Van Eyck en het Lam Gods met een bijzonder feestjaar vol evenementen en activiteiten voor jong en oud. Van Eyck was here. And will be here to stay. Will you? Beleef het Lam Gods en breng een bezoek om de ervaring zelf ten volle te beleven. Laat je zintuigen prikkelen. Zie de kleuren die uit het Lam Gods gepuurd zijn tot bloei komen in feeërieke spektakels. Ruik de flora die in het werk voorkomen tijdens de Floraliën. Of sterker nog: proef ze in onze vele uitmuntende restaurants. Voel het rijke brokaat of robuuste eikenhout terugkeren in hedendaagse ontwerpen. Hoor musicerende engelen die muziek uit de 15de eeuw tot leven brengen of herwerken tot hedendaagse composities.

Meer info

Niet te missen in Gent

Gent bezoeken? We maken het uiteraard zo gezellig mogelijk voor jou! Een bezoekje brengen aan de Gentse musea, Historische huizen, winkels, restaurants en een terrasje doen moet je zeker doen. Gent heeft gelukkig ook veel wandel- en fietsgebieden. Ontdek wat er allemaal te doen is in de stad!

Bezoeken

10 redenen om Gent te bezoeken

1 Het Lam Gods 2 Gravensteen 3 Het Belfort 4 De Gentse wateren 5 De Sint-Baafsabdij 6 Cultuur 7 De Gentse Feesten 8 Specialiteiten 9 Diversiteit 10 Ghent In Motion